Eyüp Aygar Fen Lisesi

Belgegeçer : 03243256661
WEB http://eafl33.meb.k12.tr
Adres : Limonluk Mh. 2435 Sk. No2/A AKİB Yanı Yenişehir/Mersin
VİZYON : Ulusal ve uluslararası ortamlarda üyesi olmaktan gurur duyulan, vereceği eğitim ve öğretim, üreteceği bilgi ve teknoloji ile ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunacak lider bir orta öğretim kurumu olmaktır.
MİSYON : Yenilikçi, vatansever, dürüst ve çalışkan olmayı kendine ilke edinen; çağdaş teknoloji ve eğitim imkânlarını kullanarak bilgiye erişen, onu farklı açılardan değerlendiren, edindiği bilgiyi yaratıcılığı ile birleştirerek yeni bilgi ve proje üretip insanlığın yararına sunan bilim insanı adaylarını yüksek öğrenime ve topluma kazandırmaktır.
BAŞARILAR : ÖSYM BAŞARILARIMIZ YKS TÜRKİYE 58.LIĞI TÜRKİYE 85.LİĞİ TÜRKİYE 102.LİĞİ İLK 500 9 ÖĞRENCİ 1000 16 ÖĞRENCİ 5 000 48 ÖĞRENCİ 10 000 67 ÖĞRENCİ 15 000 80 ÖĞRENCİ 20 000 84 ÖĞRENCİ 30 000 99 ÖĞRENCİ 50 000 112 ÖĞRENCİ BAŞARILAR • Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında öğrencimiz Bengü Sena Ayan,17 yaş kızlar kategorisinde altın madalya ile Avrupa Satranç Şampiyonu oldu. • Etwinning "ÖĞREN EĞLEN ÖĞRET" projemiz kabul edildi. (4 proje mevcut. ) • Mersin Üniversitesi ve Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen XIV. Mersin Matematik Olimpiyatında bu yıl da gelenek bozulmadı. Üç öğrencimiz dereceye girerek ödüllerini aldı. Mustafa ÖZKÜR 10. Sınıflar Kategorisi İkincilik Durmuş KÜÇÜK 10.Sınıflar Kategorisi Üçüncülük Beyza Nuray COŞKUN 9.Sınıflar Kategorisi Üçüncülük. • Okul sporları Futsal İl 1.si • TTF Büyükler Hafta sonu Tenis Turnuvası Erkekler 1. Grup 1.liği (30 Kasım- 3 Aralık 2017) • Siyer-i Nebi yarışması il 1. Liği (EMİRHAN ALTAY TAMER) • Aslıhan ÖZKAN İl eskrim birincisi. Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. • Okul sporları Voleybol kızlar İl 4.lüğü • Okul sporları satranç il 1.liği. • Beslenme dostu okul belgesi alındı. • 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sosyoloji alanında Bölge 3.lüğü • Akdeniz Üniversitesi 23. Ulusal Matematik Olimpiyatı´nda bireysel ve kurumsal olarak derece aldık. Okulumuz 11. sınıf öğrencisi Mert Kağan YILDIRIM, Akdeniz Üniversitesi 23. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı´nda Bronz Madalya kazandı. Ayrıca okulumuz 3 öğrencisiyle ilk 150´ye girdi. • Liseler Arası Osmanlı Tarihi Bilgi Yarışmasında ilçe 2. Oldu. • Mersin Üniversitesi “XV. Mersin Matematik Olimpiyatı” 11. Sınıflar 1. si: Mert Kağan YILDIRIM,10. Sınıflar 3. sü: Bilal ORAK, 9. Sınıflar 1. si: Ömer Utku GÖÇER, 9. Sınıflar 2. si: Kutay ÖZMEN oldu • Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı pansiyonlu okullarda yapılan kitap okuma yarışmasında öğrencimiz Utku GÜVEN ilçe 2.si oldu.
Rehber Öğretmen : 1
Resim Sınıfı : 0
Müzik Sınıfı : 0
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0
Öğretim Şekli : TAM GÜN
Kantin: 1
Yemekhane : 1
Revir : 1
Saatler : 8:10 - 15:40
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : OKUL BİNASI: KLİMA - PANSİYON: DOĞALGAZ ve KLİMA
Pansiyon : KIZ+ERKEK
Lojman : Sayısı:0
Servis : VAR
Ulaşım : Okulumuza Cumhuriyet Koop. ve Kocavilayet Koop. minibüsleri ile ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : Merkez ilçe
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZ İL VE İLÇE MERKEZİNDEDİR.
Kontenjan Bilgileri : 120
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TABAN PUAN: 431,6918
Okulun TYT/AYT Başarı Durumu : YGS %100
YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : LYS %85